Bioscoop in Doornik sluit tot 28 januari door terreurdreiging
Foto: EDA

Cinemagebouw ‘Imagix’ in Doornik is donderdagmiddag door de politie ontruimd, als gevolg van een terreurdreiging. Dat melden verschillende Waalse media. In het gebouw liep van 20 tot 27 januari het filmfestival ‘Ramdam’.

Aanleiding voor de evacuatie was een alarmerende melding van een mogelijke terroristische aanslag die de lokale politie had kunnen identificeren. Het stadsbestuur en het parket van Bergen bogen zich meteen over de zaak, en beslisten dat het gevaar voldoende ernstig was om donderdagavond geen filmvoorstellingen meer te laten plaatsvinden, en het filmfestival zelfs volledig te annuleren.

Ook nabije handelszaken gesloten

Iets later maakte waarnemend burgemeester Paul-Olivier Delannois (PS) uiteindelijk bekend dat de bioscoop zijn deuren niet meer zal openen voor 28 januari, en dat ook de nabijgelegen handelszaken hun deuren moeten sluiten.

De dreiging zou te maken hebben met de film Timbuktu, die te zien zou zijn op het festival. Timbuktu gaat over een veehoeder die leeft in een gebied dat bezet is door de islamitische groepering Ansar Dine, die er met harde hand regeert.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in