En daar zijn de Page 3 girls weer
Foto: rr

De Britse tabloid The Sun gaat dan toch gewoon door met de beruchte topless vrouwen op hun derde pagina. Deze ochtend lachte de 22-jarige Nicole uit Bournemouth de lezer onbedekt toe onder de kop 'verduidelijkingen en correcties'.

Vrijdag nog konden de borsten van Lissy, 21, uit Manchester worden aanschouwd. Daarna stonden er bedekte meisjes op pagina 3 van de krant, dus werd gedacht dat de krant na 45 jaar protest van feministen en vrouwenbewegingen het roer zou omgooien.

Het was The Times, net als The Sun eigendom van de groep News UK van de Amerikaanse magnaat Rupert Murdoch, die dinsdag uitpakte met de 'verhullende' scoop. 

Niets is minder waar. Het einde van de 'Page 3 girls' werd niet officieel aangekondigd door de krant, en nu gaat de tabloid er gewoon mee door.

Een bericht onder de foto donderdag luidt: ‘Naar aanleiding van recente berichten in alle andere media, willen we duidelijk maken dat dit de Page 3 is en dit is een foto van Nicole, 22, uit Bournemouth.

‘We willen graag onze excuses aanbieden in naam van alle journalisten van de geschreven- en de audiovisuele pers die de afgelopen twee dagen over ons hebben geschreven of gepraat.’


The Sun wilde dinsdag niet bevestigen dat het bloot definitief gebannen had van pagina drie, maar bronnen binnen het bedrijf lieten wel verstaan dat de bh's meteen weer met een sierlijke worp richting prullenmand zouden verdwijnen, mocht blijken dat het teveel aan lingerie voor een dip in de verkoopcijfers zorgde.

Op 17 november 1970 verscheen het eerste topless model op de derde pagina van de tabloid. In 2013 tweette de 84-jarige mediamagnaat en eigenaar Rupert Murdoch nog: ‘Pagina 3 zo uit de vorige eeuw!’

En dus kan het protest weer doorgaan. Bijna wekelijks wordt campagne gevoerd bij de redactie van The Sun door de groep ‘No More Page 3’, die steun kreeg van vrouwelijke Lagerhuisleden.