Treinverkeer Kanaaltunnel voor derde keer op paar dagen verstoord
Foto: afp

Het treinverkeer in de Kanaaltunnel van Eurostartreinen en de pendeltreinen voor wagens en vrachtwagens is woensdag in beide richtingen verstoord na een bovenleidingbreuk in de tunnel. Dat heeft het regionaal informatie- en coördinatiecentrum (CRICR) in Rijsel bekendgemaakt. Het is al de derde keer op een paar dagen tijd dat er problemen zijn in de Eurotunnel.

De kabelbreuk deed zich woensdagochtend voor. Daardoor zijn er vertragingen van onbepaalde duur te verwachten, maar inmiddels is alternerend verkeer ingevoerd. Wanneer de toestand normaliseert, kon het centrum niet melden.

Eurostar, de uitbater van de hst-lijn tussen Londen, Parijs en Brussel, meldt op Twitter vertragingen van zowat een uur op alle diensten van de maatschappij als gevolg van ‘problemen met de elektrische voeding’.

Eurotunnel, de maatschappij die de tunnel beheert, heeft Eurostar laten weten dat door het incident een stuk van de noordtunnel vandaag gesloten blijft voor de Eurostartreinen. ‘We voorzien vertragingen van circa 60 minuten. Er rijden vandaag tien Eurostartreinen van en naar Brussel’, aldus woordvoerster Julie Kerremans. De trein van 14.56 uur van Brussel-Zuid naar Londen is geannuleerd, zo leert de website.

Derde storing op paar dagen

Het is het derde storing in een paar dagen. De tunnel was zaterdag gedurende ruim twaalf uur dicht door een beginnende brand op een shuttle voor vrachtwagens. Duizenden mensen moesten daardoor hun reis annuleren of uitstellen. Zondag moesten elf treinen geschrapt worden na een probleem met een bovenleiding. Op dat moment ondervond het verkeer ook nog hinder van de brand van zaterdag.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in