Bone Therapeutics wil met beursgang 25 à 33 miljoen euro ophalen
Foto: BELGA

Het biotechnologiebedrijf Bone Therapeutics, met hoofdzetel in het Henegouwse Gosselies, mikt met zijn beursgang op een opbrengst van 25 tot 33 miljoen euro. Het aandeel zal naar verwachting op 6 februari voor het eerst noteren op de beurzen van Brussel en Parijs, zo is woensdag meegedeeld.

Bone Therapeutics geeft 1,75 miljoen nieuwe aandelen uit voor de beursgang. Dat aantal kan nog met 15 procent verhoogd worden tot iets meer dan 2 miljoen. De prijsvork bedraagt 14,5 tot 16,5 euro per aandeel.

Het bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van celtherapieproducten voor het herstel en de preventie van botbreuken, laat weten dat een reeks aandeelhouders en obligatiehouders heeft toegezegd al voor ruim 10 miljoen euro nieuwe aandelen te kopen.

Het aanbod loopt vanaf donderdag tot 2 februari. Minstens 10 procent van de aangeboden aandelen wordt voorbehouden aan particuliere beleggers.

Bone Therapeutics heeft nog geen eigen geneesmiddelen, maar het belooft dat de producten die uit de pijplijn zouden komen, veel patiëntvriendelijker zullen zijn dan de huidige behandelingen, die duur zijn, zeer invasief, en risico’s inhouden op ernstige complicaties.

‘De producten (van Bone Therapeutics, red.) kunnen worden toegediend op minimaal invasieve wijze zonder open operatie’, klinkt het.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig