Pauselijke vergelijking valt slecht bij konijnenkwekers
Foto: Photo News

Konijnenkwekers hebben bedenkingen bij de uitspraak maandag van de Heilige Stoel over het menselijke 'kweken als konijnen'. Je mag een konijntje niet zomaar synoniem stellen met verhoogde seksuele driften, stelt Erwin Leowsky, de voorzitter van de Centrale Vereniging van de Duitse kwekers van raskonijnen.

Enkel in het wild levende konijnen maken hun spreekwoordelijke vergelijking waar. De voortplanting bij tamme konijnen, daarentegen, verloopt niet al te spectaculair op kwantitatief vlak, hoewel zij natuurlijk nog steeds meer kweken dan mensen.

Paus Franciscus 'moet eerst eens nadenken voordat hij met zo’n vergelijking op de proppen komt', zei Leowsky over de uitspraak van Gods plaatsvervanger op Aarde. 'Eerst eens nadenken zou beter zijn dan zo’n domme dingen te zeggen'.

De kerkvader had maandag met betrekking tot het katholieke verbod op het gebruik van contraceptiva in het seksuele verkeer gezegd dat je, om een goed katholiek te zijn, zich niet moeten vermeerderen op het tempo van de bekende langoortjes.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig