Getuigenverhoor Outlawproces zorgt voor weinig opheldering
Foto: Photo: Tom Palmaers

Ook dinsdag zijn er weer leden van de motorclubs Hells Angels en Outlaws naar Tongeren afgezakt voor het proces tegen de Genkse Hells Angels Ali I.. Ze verzamelden aan weerszijden van het Vrijthof, dat door de politie opnieuw hermetisch werd afgesloten. De aanwezige Outlaws vertrokken meteen na het getuigenverhoor van hun woordvoerder.

De ondervraging op het proces van die ‘woordvoerder’, J.M., duurde ongeveer drie kwartier. Maar veel dingen kon hij zich niet meer herinneren of voor de geest halen. Zijn getuigenis zorgde niet echt voor opheldering. Volgens hem was er indertijd geen animositeit tussen de motorclubs in Limburg.

Plein voor gerechtsgebouw neutraal terrein

De Hells Angels werden ‘s ochtends aan de basiliek al toegesproken door een lid met een hogere functie binnen de motorclub. Deze man gaf de nodige instructies aan de aanwezige Hells Angels.

Opnieuw werden de horecazaken het Museumcafé en café De Ezel ter beschikking gesteld voor respectievelijk de Hells Angels en de Outlaws om zich op te warmen en iets te drinken. Het Vrijthof zelf, het plein voor het gerechtsgebouw, werd met nadarhekken, politievoertuigen en politieagenten weer tot neutraal terrein gemaakt, waardoor de twee rivaliserende motorclubs afgescheiden van elkaar bleven.

Maandag en vorige vrijdag daagden ook al tientallen clubleden op.

Drievoudige doodslag

Hells Angel Ali I. staat terecht voor drievoudige doodslag op twee leden van de rivaliserende Outlaws en een sympathisant op vrijdag 20 mei 2011.