De Britse tabloidkrant The Sun zal na 44 jaar een einde maken aan de befaamde topless vrouwen ‘Page 3-girls’ op hun beruchte derde pagina. Dat meldt de krant The Times.

Volgens The Times, die net zoals The Sun toebehoort aan de krantengroep van Rupert Murdoch, zou afgelopen vrijdag (16 januari) de laatste keer geweest zijn dat er dames zonder bovenstuk aan op pagina drie stonden te pronken.

De ‘Page 3-girls’ waren altijd al een onderwerp van controverse. Sinds 2012 vonden er acties en petities plaats tegen ‘het afbeelden van vrouwen als lustobjecten’. David Dinsmore, uitgever van The Sun werd door de feministische beweging ‘End Violence Against Women’ vorig jaar nog uitgeroepen tot ‘Seksist van 2014’. Zelfs Murdoch liet zich vorig jaar ontvallen dat het afbeelden van de toplessmodellen ondertussen achterhaald is.

In de krant van maandag 19 januari poseerde topmodel Rosie Huntington-Whiteley terwijl ze haar borsten met lingerie bedekte. Voortaan zullen de modellen dus niet langer topless poseren, maar wel in lingerie. Mogelijk wordt de beslissing ook teruggedraaid als de verkoopcijfers dalen.

The Sun introduceerde de topless vrouwen op pagina drie in 1970, minder dan een jaar nadat Rupert Murdoch de titel had gekocht.