Forest Dry Gin, een nieuwe en uitzonderlijke Belgische gin
Foto: forest-spirits
Forest Spirits lanceert 4 verschillende gins, geïnspireerd op de 4 seizoenen. Een unieke combinatie van jeneverbes en lokaal gevonden ingrediënten creëert een soort eigenzinnige Antwerpse terroir. Een must try voor ginliefhebbers.

Alles gebeurt in een bosje van ongeveer 3,5 are groot te Emblem bij Antwerpen. Zowel het vergaren van ingrediënten als bergamot, koriander, angelica, peren, appelen en lavendel, maar ook het distilleren van de graanalcohol zelf. En dat is minder courant dan je zou denken.

In plaats van neutrale alcohol aan te schaffen waar smaakstoffen en essences aan worden toegevoegd, maken ze bij Forest Spirits dus hun eigen graanalcohol die ze 4 maal distilleren en wat uiteindelijk de basis is van de Forest Dry Gin.

Wat onmiddellijk opvalt wanneer je er een glaasje van uitgiet is de ‘louche’ - een heel lichte melkachtige opaciteit. Dit komt blijkbaar door het hoge percentage aan kwaliteitsvolle etherische oliën van de botanicals die zich moeilijk met de alcohol verbinden. De louche zorgt er wel voor dat sommige klassieke gin cocktails er minder appetijtelijk kunnen uitzien.

Lavendel

Elk seizoen krijgt dus zijn eigen gin. Herfst en winter zijn al verschenen. Autumn Forest Dry Gin heeft een bijzonder rijk aroma met vooral lavendel en kardamom die overheersen. De kardamom komt ook sterk terug in de smaak, naast zure mandarijntjes en lichtjes zoete peertoetsen. De afdronk is eindeloos lang. Hij is zeer lekker in een goedgemaakte Gin Tonic, maar wees sober met garnituur, enkel een citroenzeste is meer dan genoeg. Zelf prefereren we de gin gewoon puur in een degustatieglas om te genieten van zijn aroma.

De Winter Forest Dry Gin is daarentegen een archetypische London Dry stijl gin met dominante jeneverbes en citrustoetsen. Een stevig baasje, zoals gin hoort te zijn. Leuk in Negroni’s en Dry Martini’s.

Een leuk en handig gadget is ook het etiket op de achterkant van de fles. Wanneer je over de afbeelding van de boom krabt, ruik je het aroma van de gin. Zo kan je een keuze maken zonder de fles te kraken, wat bijzonder handig is in de supermarkt.

Forest Dry Gin komt in flessen van 50cl en is allesbehalve de goedkoopste gin op de markt, maar wel een met karakter. Een distillaat met passie gemaakt…'eigenGinnig' als het ware.

Meer info: www.forest-spirits.com