Op een zo goed als onbespeelbaar Daknam heeft Lokeren zich niet voorbij Genk kunnen worstelen op speeldag 22 van de Jupiler Pro League (1-1). Na twee vroege doelpunten aan beide zijden, miste de thuisploeg kans op kans. Twee keer stond de paal in de weg. In blessuretijd schonk Julien Gorius Genk nog bijna een onverdiende zege, maar ook hij trof de paal. Bekijk de beelden vanaf 23u op Sportwereld.be.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Racing Genk nam een blitzstart bij Lokeren na een rake kopbal van Milinkovic-Savic. De lange middenvelder torende boven directe bewaker Mertens uit en kopte de Limburgers al na twee minuten op voorsprong. Maar daarna werd het pompen of verzuipen voor blauw-wit - en dan hebben we het niet over de regen, die overvloedig uit de hemel viel. Het regende kansen voor Lokeren: Mbaye Leye besloot in de draai naast, twee minuten later knalde Ayanda Patosi in het zijnet. De logische gelijkmaker kon niet uitblijven en op het kwartier gaf Galitsios de perfecte assist voor Nill De Pauw. Doelman Köteles kwam te laat uit en werd gevloerd door een tikje van de Lokeren-aanvaller: 1-1.

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Lokeren

Genk

In dezelfde minuut nog had het al 2-1 kunnen staan na alweer een uitstekende kans voor De Pauw, maar deze keer had Köteles wel een prima save in huis op zijn schot. Daarna haalde de thuisploeg het voet even van het gaspedaal.

Drie ballen op de paal

Ook in de tweede helft bleven de beste kansen voor Lokeren. Meer zelfs, de thuisploeg creëerde genoeg kansen om twee matchen te winnen. De doorgebroken De Pauw had, op een steeds drassiger plein, pech dat de bal in de modder bleef steken waardoor hij pal op Köteles trapte. Twee minuten later leek de Lokerse voorsprong dan toch op het scorebord te komen, maar Hans Vanaken mikte op de paal en nog in dezelfde minuut haalde Tshimanga een kopbal van Alexander Scholz van de lijn.

Genk bibberde, maar herinnerde zich hoe het in Gent een soortgelijke belegering ook al als bij wonder overleefde. En ook nu leek Köteles een beschermengel achter zijn doel te hebben: Patosi legde op twintig minuten voor tijd aan van net buiten het strafschopgebied, maar ook zijn plaatsbal spatte uiteen op de binnenkant van de paal.

Net voor tijd kwam Jordan Remacle op één van de vele corners voor de thuisploeg nog tot een schot, maar ook die bal verdween langs de verkeerde kant van de paal. In de blessuretijd stal Julien Gorius voor Genk nog bijna de drie punten mee uit Daknam, maar zijn volley kaatste via de paal weer het veld in.

Herbeleef de match van fase tot fase!

Bekijk alle opstellingen!

Belangrijkste fases:

2’ GOAL! Olala ... wat een start van Genk. Milinkovic torent bij de hoekschop boven iedereen uit en kopt de bal tegen de netten.

8’ De eerste kans voor Lokeren is een feit. Met de rug naar doel neemt Leye de bal aan, draait goed weg, maar stuurt de bal dan een metertje naast.

10’ Persoons loopt zich goed vrij op rechts en zet voor. Aan de tweede paal trapt Patosi vanuit een scherpe hoek in het zijnet.

15’ GOAL! Galitsios speelt de bal knap in de rug van de verdediging. De Pauw is er het snelste bij en wipt de bal over Koteles.

16’ Patosi legt goed af voor De Pauw. Hij heeft de 2-1 aan de voet, maar Koteles kan nog net redden.

57’ Patosi zet De Pauw op weg naar Köteles. De bal blijft even steken waardoor De Pauw twijfelt en recht op Köteles trapt.

59’ Vanaken krijgt de bal van Patosi, kapt naar binnen en trapt naar de verste hoek. Zijn poging strandt op de paal.

59’ En opnieuw is Lokeren er dicht bij. Maar nu staat Tshimanga in de weg. Hij redt de kopbal van Scholz op de lijn.

69’ Patosi draait zich goed vrij op de rand van de grote rechthoek. Ook hij viseert de verste hoek, maar ook zijn poging belandt op de paal. Het zit Lokeren niet mee, dat ondertussen al lang op voorsprong had moeten staan.

88’ Remacle trapt naar de korte hoek. Net naast.

90’ Gorius neemt een afvallende bal in één tijd op de slof. Ook zijn schot spat uiteen op de paal.