Billijk gelijkspel tussen Westerlo en Standard
Foto: Photo News

Westerlo en Standard hebben de punten gedeeld in een gezapige zondagmiddagmatch. Dankzij een gelukkig doelpunt van Kevin Koffi kwam de thuisploeg op voorsprong, maar Ricardo Faty maakte welhaast meteen weer gelijk. Ondanks een bal op de paal van Jeff Louis bleef het bij dat 1-1 gelijkspel. Bekijk de beelden vanaf 23u op Sportwereld.be.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Standard, dat zonder Paul-José Mpoku aantrad, nam in het Westelse Kuipje de beste start. De Rouches zetten de thuisploeg hoog vast en dat leverde na nauwelijks drie minuten al bijna een doelpunt op. Jeff Louis leverde een uitstekende voorzet af, aan de eerste paal gleed Igor de Camargo als een duiveltje uit een doosje naar de bal, maar Westerlo-doelman Van Langendonck behoedde Westerlo met zijn been van een vroege 0-1 achterstand.

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Westerlo

Standard

Adrien Trebel luidde echter de ommekeer in. De roodharige patron op het middenveld van Standard leverde de bal domweg in bij Raphaël Lecomte, die een razendsnelle counter op gang zette. Maxime Annys leek de uitgelezen mogelijkheid eerst nog de nek te zullen omwringen, maar via een carambole met Kevin Koffi vloog de bal toch tegen de netten. De Luikenaars moesten even bekomen van die uppercut. Tot hun geluk konden ze bij de eerste de beste mogelijkheid wel weer gelijkmaken. Ricardo Faty knalde een afvallende bal hard in de linkerbenedenhoek tegen de touwen.

Bizarre rode kaart voor Schuermans

Een goed spelende Annys had echter geen zin in een gelijkspel en schotelde Koffi de 2-1 voor, maar de spits van Westel is nog geen Gounongbe en maaide gewoon naast de bal. Ook in de tweede helft bleef Annys de beste man bij de thuisploeg, maar hij knalde een uitgelezen kans wel naast het doel van Yohann Thuram. Aan de overkant had Jeff Louis de drie punten nog aan Standard kunnen bezorgen toen hij na een individuele actie de bal met een gelukje terug in de voeten kreeg. Zijn knal spatte echter uiteen op de paal.

In het slot pakte Westerlo-verdediger Kenneth Schuermans nog een bizarre rode kaart. De verdediger sprong op om ploegmaat Maertens vrije baan te geven en raakte daarbij met zijn voet het aangezicht van Standard-spits Vinicius Araujo. Het zag er vooral heel ongelukkig uit, maar ref Lardot tastte tot ongeloof van Schuermans en het Kuipje wel naar de achterzak.

Standard schiet maar weinig op met dit punt. De Rouches blijven op de zesde plaats hangen, maar kunnen vanavond nog ingehaald worden door Racing Genk. Westerlo klimt naar de twaalfde plaats, maar staat nog altijd maar vier punten boven een degradatieplek.

Herbeleef de match hier van fase tot fase!

Bekijk hier alle opstellingen!

Opmerkelijk: Westerlo-trainer Harm Van Veldhoven kon al voor de 15e keer in zijn carrière niet winnen van Standard.

Belangrijkste fases:

3’ Louis zet een actie op en levert een lage voorzet af aan de eerste paal. De Camargo glijdt het leer daar schijnbaar binnen, maar Van Langendonck steekt er nog een been tussen en voorkomt zo een vroege achterstand.

13’ GOAL! Koffi verspeelt knullig het leer. In de omschakeling past Trebel slordig en kan Lecomte uitbreken. De lage voorzet van Mustoe wordt slecht geraakt door Annys maar verdwijnt via Koffi toch in doel.

19’ GOAL! Een bal geraakt niet weg uit de Westelse zestien. Trebel wordt afgeblokt, waardoor Faty het leer voor zijn slof krijgt op de rand van de grote rechthoek. De Senegalees aarzelt niet en ramt staalhard en laag de bal in de hoek.

33’ Annys snelt voorbij enkele belagers en zet hard over de grond voor. Centraal duikt Koffi op, die jammer genoeg voor hem en Westerlo naast de bal maait. Dit mocht de 2-1 zijn.

54’ Apau trekt van laag in het veld voor. Annys controleert en trapt meteen. Zijn poging gaat een metertje naast doel.

61’ Met een gelukje komt de Haïtiaan in balbezit. Hij aarzelt niet en haalt uit. Het grondscherend schot spat uiteen op de paal.

85’ RODE KAART! Schuermans springt weg voor een ploegmaat die de bal wil wegtrappen. Op het gladde veld maakt hij een rare sprong om zijn evenwicht te houden, waardoor zijn voet ongelukkig achteruit in het gelaat van Vinicius belandt. Op aangeven van de vierde man krijgt ‘dader’ Schuermans streng rood.