Kevin Pauwels hoopt op WK-selectie voor ploegmaats Vermeersch of Merlier
Foto: BELGA

Bondscoach Rudy De Bie maakt maandagnamiddag zijn selectie bekend voor het WK veldrijden in het Tsjechische Tabor, dat op zondag 1 februari gereden wordt. Kevin Pauwels (Sunweb-Napoleon Games) hield vanuit Mallorca al een pleidooi voor zijn ploegmaats Gianni Vermeersch en Tim Merlier. ‘Ik hoop dat Gianni of Tim mee mag naar Tabor’, vertelde Pauwels zondag.

Veldrijden op Sportwereld.be

‘Maakt niet uit wie van de twee dat zou zijn. Ik heb geen voorkeur. Ik weet wel van beiden dat ik er in Tabor iets aan zou hebben, mochten ze een WK-ticket krijgen. In de kerstperiode hebben Gianni en Tim een paar keer goed voor mij gewerkt. In Loenhout, in Diegem ook toen ik van ver moest terugkeren na een val. En ook in Baal. Het zijn goeie ploegmaats. En ze zouden op het WK ook wel kunnen werken voor iemand van een ander profteam, moest dat nodig zijn’, aldus Pauwels, die samen met ploegmaat Klaas Vantornout nagenoeg zeker is van een WK-selectie.

Pauwels vertoeft momenteel in het warmere Mallorca om de slotmanche in de Wereldbeker veldrijden van volgende zondag in het Nederlandse Hoogerheide en het WK in Tabor voor te bereiden. ‘Het weer is redelijk goed geweest tot nu. Zonnig en niet te koud. De volgende dagen wordt het natter, maar ik heb de langste trainingen toch al achter de rug. Ik dook onder meer al twee keer de bergen in. Het is nu zaak om zeker niet ziek te worden. Dan ga ik ook voor een goed resultaat in Hoogerheide. Deze stage staat vooral in het teken van het WK, maar ik denk dat ik ook volgende zondag goed kan zijn.’