WB Judo Tunis: Lola Mansour bezorgt België derde bronzen medaille
Foto: Belga

Lola Mansour heeft zondag op de eerste wereldbekermanche van het jaar, de Africa Open in Tunis, het voorbeeld gevolgd van Ilse Heylen en Sami Chouchi. De 21-jarige judoka pakte in de categorie -70 kg bij de vrouwen de bronzen medaille. In haar finalekamp versloeg ze de Sloveense Patricija Brolih met yuko.

De vice-Europese kampioene bij de beloften won in de Tunesische hoofdstad haar eerste twee kampen, tegen de Australische Aoife Coughlan (IJF-119) en de Italiaanse Giulia Cantoni (IJF-40). Met een yuko verloor ze echter wel haar derde partij tegen de Sloveense Anka Pogacnik (IJF-47), waardoor Mansour werd doorverwezen naar de herkansingen. Daar versloeg ze de Franse Melissa Heleine met ippon, waardoor de jonge Belgische alsnog mocht kampen om het brons. Daarin versloeg ze de Sloveense Patricija Brolih met yuko. Winst in de categorie -70 kg bij de vrouwen was er voor de Franse Marie-Eve Gahie (IJF-141).

Ook op zondag traden Sandrine Billiet (-63 kg) en Jeremie Bottieau (-81 kg) aan. Billiet werd in haar openingswedstrijd verslagen door de Britse Lucy Renshall met ippon. Bottieau mocht na zijn tweede wedstrijd zijn koffers pakken, na verlies tegen de Hongaar Szabolcs Krizsan met yuko.

Dankzij de bronzen medaille van Mansour staat de Belgische teller nu op drie. Eerder wonnen Ilse Heylen (-52 kg) en Sami Chouchi (-73 kg) zaterdag evenzeer brons in hun gewichtsklasse.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in