De veldrit van Sint-Niklaas vervangt volgend seizoen de Krawatencross in Lille als seizoensafsluiter van de Bpost bank trofee veldrijden. Dat maakte organisator Golazo Sports zondag bekend.

 

Veldrijden op Sportwereld.be

 

Volgend veldritseizoen wordt het Belgisch kampioenschap in Lille gereden en de organisatoren van de Krawatencross achten het niet mogelijk op korte tijd twee veldritten te organiseren.

‘Het is voor ons team logistiek onmogelijk om een maand na een slopende BK-organisatie onze Krawatencross te organiseren’, stelde organisator Jef Van den Broeck. ‘Daarom hebben wij aan Golazo Sports gevraagd om een eenmalige oplossing te zoeken. Uiteraard staan we in februari 2017 terug op de kalender op onze traditionele datum en als slotmanche van de Bpost bank trofee.’

De vrijgekomen datum wordt dus op 6 februari 2016 ingenomen door Sint-Niklaas. ‘De keuze voor de Cyclocross van het Waasland als vervanger voor Lille is niet toevallig. Sint-Niklaas heeft een centrale ligging, een wielertraditie en met het provinciaal domein De Ster een uitstekende locatie voor de organisatie van een topveldrit. Qua parcours, accommodaties en bereikbaarheid voldoet De Ster aan alle kwaliteitseisen’, verduidelijkte Christophe Impens van Golazo Sports.