Vanmiddag en morgenochtend kans op sneeuw en hagel
Foto: pol de wilde

Er is zondagmiddag veel bewolking waaruit soms regen of natte sneeuw valt. Over de zuidoostelijke landshelft blijft het meestal droog. Er waait een zwakke wind in hoofdzaak uit zuid tot zuidwest, met maxima rond het vriespunt in Hoog België en 3 tot 5 graden elders.

‘s Avonds en ‘s nachts is het overwegend zwaarbewolkt met soms regen of winterse neerslag. In de Ardennen gaat het in hoofdzaak om sneeuw. De minima bedragen min 4 graden in Hoog België tot plus 2 graden aan zee. Door bevriezing van natte weggedeelten kan gladheid ontstaan. Er is ook kans op mist.

Maandag komen vooral tijdens de ochtend nog enkele winterse buien voor. Nadien verschijnen er van het westen uit meer opklaringen. Er waait een zwakke tot matige noordwestenwind. De temperaturen stijgen tot min 1 graad op de Hoge Venen en tot 2 à 5 graden in de andere streken.

Dinsdag verloopt vrijwel droog met tijdelijk opklaringen. Van woensdag tot zaterdag is er soms kans op een winterse bui. In de Ardennen gaat het om een sneeuwbui, al zijn grote neerslaghoeveelheden niet waarschijnlijk. In de nacht treedt vaak lichte vorst op. Overdag komt het kwik enkele graden boven het vriespunt uit.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in