Catherine De Bolle, hoofd van de federale politie, voelt zich geen doelwit. Ze is zeer tevreden over de antiterreuroperatie van afgelopen week. 'We hebben bewezen dat we professioneel en efficiënt kunnen optreden met de middelen die we hebben', zei De Bolle in interviews met VRT en vtm.

'Ik voel me geen doelwit, de situatie is onder controle', luidde het. 'We moeten onze koelbloedigheid bewaren', zei ze aan vtm. De Bolle werd tijdens de operatie permanent ingelicht en volgde van dichtbij 'het zeer professionele optreden van onze diensten'. We kunnen niet garanderen dat er niets meer zal gebeuren, maar een nulrisico bestaat niet.

In De Zevende Dag merkte het hoofd van de federale politie op dat er het afgelopen jaar al fors bespaard is bij de politie en dat 'verdere besparingen zeer moeilijk zijn'. 'Het debat over de essentiële taken van de politie loopt volop. Onze overheden zullen daarover beslissingen nemen, maar veiligheid heeft een prijs.'

Met de inzet van militairen, 'zeer uitzonderlijk' want we zitten in dreigingsniveau 3, is De Bolle zeer blij. 'We hebben op het vlak van de politie intern maatregelen moeten nemen en bepaalde gewone politietaken kunnen we momenteel niet uitvoeren.' Voorts is ze tevreden met de aangekondigde veiligheidsmaatregelen van de regering. De samenwerking tussen de diensten is van groot belang, ook verwacht De Bolle veel van de uitbreiding van strafbaarstellingen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in