Thomas Pieters valt net buiten top drie in Abu Dhabi
Foto: Reuters

Thomas Pieters is zondag op het Abu Dhabi Golf Championship (EPGA/2.293.000 euro) knap vierde geworden. Na zijn achtste plaats tijdens het Alfred Dunhill Championship (EPGA) vorige maand in Zuid-Afika, is het dit seizoen zijn tweede top-10 plaats in twee toernooien. Nicolas Colsaerts zette nog een voortreffelijke laatste ronde neer en eindigde op een gedeelde 26e plaats.

Pieters startte zijn ronde met een bogey op het eerste hole maar op het tweede hole volgde er een birdie. Na een bogey op het vijfde hole lukte hij birdies op de holes zeven, negen en tien. Op de laatste acht holes noteerde de 22-jarige Nijlenaar par. Zijn totaalscore van 272 slagen, zestien onder par, was meteen goed voor een gedeelde vierde plaats samen met de Fransman Victor Dubuisson, een van de leden uit het winnende Ryder Cup-team.

Pieters houdt aan zijn vierde plaats 105.280 euro over en klimt naar de veertiende plaats op de Europese ranking.

Colsaerts zette een sterke laatste ronde neer in 67 slagen en dit na zeven birdies en twee bogeys. De Brusselaar maakte hiermee nog negentien plaatsen winst en eindigde op een gedeelde 26e plaats.

De zege was verrassend voor de Fransman Gary Stal. De 22-jarige uit Lyon lukte een foutloze laatste ronde in 65 slagen, waarmee hij één slag voorsprong telde op Rory McIlroy, de nummer één van de wereld. De Duitser Martin Kaymer werd derde op twee slagen van Stal.

Kaymer, die voor de aanvang van de laatste ronde nog zes slagen voorsprong telde op Pieters, kon na drie birdies op de eerste vier holes zijn voorsprong vergroten tot tien slagen. Vanaf het vijfde hole liep het echter fout. Na bogey, een dubbele bogey en een triple bogey op het dertiende hole kwam hij niet verder dan een ronde in 75 slagen.

Voor Stal was het de eerste zege op de European Tour goed voor 379.798 euro.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in