Wolfsburg: ‘Malanda had geen te snelle wagen’
Foto: AFP

Na het dodelijk verkeersongeval van Junior Malanda kreeg het bestuur van VfL Wolfsburg uit diverse hoeken het verwijt jonge spelers te krachtige en snelle wagens toe te vertrouwen. Sportief directeur Klaus Allofs countert die kritiek in Bild am Sonntag.

‘Het gaat er ons in de eerste plaats om dat onze spelers een veilige wagen hebben. Er bestaat bijna geen veiliger voertuig dan de auto waarmee de drie onderweg waren. Het bewijs is dat de twee andere inzittenden relatief ongeschonden uit de crash zijn gekomen’, legt Allofs uit.

Malanda kwam vorige week zaterdag om het leven toen zijn VW Touareg op de A2 nabij Porta Westfalica van de weg raakte en tegen een boom belandde. De 20-jarige aanvoerder van de Belgische beloften had achterin het voertuig plaatsgenomen en droeg geen veiligheidsgordel. Hij werd uit de wagen geslingerd en was op slag dood. De chauffeur, een vriend van Malanda en jeugdspeler van Anderlecht, reed op het moment van het ongeluk veel te snel. Bovendien regende het hard.

Allofs vindt de kritiek op zijn club onterecht. ‘In het leven zijn er zijn mensen die op het juiste moment spreken en er zijn er die het omgekeerde doen. Ik geloof dat in dit geval het tweede van toepassing is. De kritiek is niet gepast.’

De afscheidsplechtigheid van Junior Malanda vindt dinsdagmiddag in de Baseliek van Koekelberg plaats. De spelers van Wolfsburg, onder wie Kevin De Bruyne, keren dit weekend terug van een stage in Zuid-Afrika en worden op de begrafenis verwacht.