De Buyst tweede halfweg omnium WB in Cali
Foto: Marc Van Hecke

De Belgische mannenploeg heeft de zevende plaats behaald op de ploegenachtervolging tijdens de derde manche van de Wereldbeker in Cali. Jasper De Buyst staat halfweg het omnium op een tweede plaats. Zondag staat de derde en laatste dag van de Wereldbeker op het programma.

Tijdens de vorige twee Wereldbekerwedstrijden sneuvelde de Belgische achtervolgingsploeg telkens in de kwalificaties. Deze keer wisten ze zich wel te plaatsen voor de finale en eindigde de ploeg met Dominique Cornu, Kenny De Ketele, Jonathan Dufrasne en Moreno De Pauw op een zevende stek.

Jasper De Buyst werd vorig jaar eindwinnaar in de Wereldbeker, maar na een valpartij en opgave in Mexico en een teleurstellende achtste plaats tijdens de tweede manche van de Wereldbeker in Londen mag hij eindwinst deze keer vergeten. Wel wilde hij in het Colombiaanse Cali opnieuw goed voor de dag komen. Na drie onderdelen telt 98 punten en moet hij enkel de Duitser Maximilian Beyer voor zich dulden die 116 punten telt.

Lotte Kopecky staat na de eerste dag in het omnium op een zevende stek. Ze werd tiende in de scratch, elfde in de achtervolging en vijfde in de afvalling.

Jolien D’hoore is er niet bij in Cali. De Belgische kampioene in het omnium won de eerste Wereldbeker in Mexico en werd tweede in Londen, maar koos ervoor de laatste manche aan zich voorbij te laten gaan en zich voor te bereiden op het wegseizoen. De voorbije week was ze op trainingsstage met de Belgische ploeg in Mojacar. Begin februari neemt ze ook deel aan de Ronde van Qatar.