Twee overvallen op Carrefour-supermarkten

In Antwerpen gebeurden zaterdagavond twee overvallen op Carrefour Express-supermarkten. In de vestiging op de Berkenlaan in Wilrijk vielen drie gewapende mannen binnen. Ook de winkel op de Plantin en Moretuslei was het doelwit van een gewapende overvaller.

Drie gewapende en gemaskerde mannen overvielen zaterdagavond rond 19.45u de Carrefour Express op de Berkenlaan in Wilrijk. Er waren op dat ogenblik geen klanten in de winkel.

Twee daders gingen achter de kassa staan en bedreigden de kassierster met stroomstootwapens. De derde overvaller bleef voor de kassa staan en dreigde met een vuurwapen.

De kassierster moest de kassa openen. De daders gingen ervandoor met een som geld. Ze vluchtten weg in de richting van de Kruishofstraat. Bij het naar buiten gaan, liepen ze nog een paar bakken omver.

De kassierster raakte niet gewond, maar was wel erg onder de indruk van de feiten.

De daders worden opgespoord.

Mes

Rond hetzelfde tijdstip werd de Carrefour Express op de Plantin en Moretuslei overvallen door een man met een mes.

De verdachte was een halfuur eerder al in de winkel geweest om een flesje fruitsap te kopen. Toen hij voor de tweede keer in de winkel kwam, stapte hij opnieuw met een verpakking vruchtensap naar de kassa. Hij vroeg de kassierster om een pakje sigaretten.

Toen de vrouw zich omdraaide om het pakje uit het rek te nemen, greep de verdachte haar bij de hand. Hij toonde een mes en graaide de geldbriefjes uit de kassa. Daarna liep hij weg in de richting van de Singel.

Het slachtoffer raakte niet gewond, maar was wel erg geschrokken.

Er werden onmiddellijk politiepatrouilles ter plaatse gestuurd, maar de overvaller kon ontkomen. Hij wordt opgespoord.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in