Marcel Kittel wint, Gianni Meersman eerste Belg
Foto: BELGA

Marcel Kittel heeft zondag de People’s Choice Classic op zijn naam geschreven. De Duitser was in de massasprint sneller dan de Spanjaard Juan José Lobato en de Nederlander Wouter Wippert. Ook vorig jaar was de sprinter van Giant-Alpecin al de snelste in het Australische Adelaide. Gianni Meersman werd eerste Belg op een zesde stek.

Het criterium over 51 kilometer of 30 ronden geldt als opwarmer voor de Tour Down Under, die dinsdag start. Vier renners kozen na negen rondes voor een vroege vlucht: Peter Kennaugh, Mathew Hayman, Calvin Watson en Dario Cataldo. Giant-Alpecin nam het voortouw in het peloton en controleerde de voorsprong die nooit hoger opliep dan 45 seconden.

Na 23 ronden werd het kwartet ingelopen door het peloton. Het sein voor de Nederlander Lieuwe Westra om er vandoor te gaan, maar ook zijn vlucht droeg niet ver. Ook andere renners waagden nog hun kans, maar door het controlerende werk van Giant-Alpecin raakte geen enkele renner echt weg.

Giant-Alpecin kreeg vooraan ook steun van Lotto-Soudal, Tinkoff-Saxo en Team Sky en het peloton maakte zich op voor de eerste massasprint van 2015. Daarin toonde Kittel zijn suprematie en haalde hij het met gemak voor Juan Jose Lobato en Wouter Wippert. Gianni Meersman sprintte zich naar de zesde stek.

Voor Kittel is het zijn tweede zege op rij in de People’s Choice Classic, meteen ook zijn eerste zege van het seizoen 2015.