Aalst kroont 'Den Joe' Mens tot Prins Carnaval
Joeri (links) met tegenkandidaten Younes (midden) en Pascal. Foto: lds

In de Aalsterse Florahallen is in de nacht van zaterdag op zondag Joeri 'Den Joe' Mens verkozen tot Prins Carnaval 2015. Hij nam de scepter, een spiksplinternieuw exemplaar, over van Prins Werner Kinoo.

Joeri 'Den Joe' Mens behaalde 897 punten. Hij was de beste in de kennisproef over Aalst en het carnaval zaterdagnamiddag en kreeg de meeste punten van de jury voor zijn show zaterdagavond. Ook ontving hij de meeste sms’en uit het publiek. Younes Amri (23), de jongste kandidaat, werd tweede en Pascal 'Den Salami' Solomé (48) derde.

'De emoties die door mijn lijf vloeien zijn niet te vernoemen', zei ‘Den Joe’ bij het aanvaarden van de scepter. 'Ik weet niet wie ik allemaal moet bedanken', klonk het, alvorens een opsomming te doen. De 41-jarige Joeri is lid van de ‘middelgrote’ carnavalsgroep Beschomt en draait al sinds zijn vijfde levensjaar mee in het carnaval.

Omdat de scepter na meer dan twintig carnavalsjaren aan vernieuwing toe was, besloot de stad een nieuw exemplaar te bestellen. Luc Peirlinck, Prins Carnaval 1969, vervaardigde het nieuwe exemplaar uit lindehout, kunstschilder Hugo Peeters bracht kleur aan en zorgde voor fonkelende details. De oude scepter wordt geschonken aan ‘t Gasthuys, het Stedelijk Museum Aalst.

Op zondag 15 februari trekt de 87ste carnavalsstoet door de Aalterse straten. Die dag geldt een nieuw parkeergeleidingsplan, onder meer vanuit de industriezones Wijngaardveld en Industriezone III (Erembodegem) vertrekken pendelbussen. Meer informatie op www.aalst.be/carnaval.

Geniet hier nog eens van het campagnelied van den Joe: