PROXIMUS LEAGUE. Sint-Truiden in extremis langs OHL, Antwerp wint traditiematch
Foto: Jeffrey Gaens
Sint-Truiden heeft zondag een nieuwe stap gezet richting promotie naar de Jupiler Pro League. Op bezoek bij Oud-Heverlee Leuven, waar Jacky Mathijssen debuteerde als coach, bogen de Kanaries een 2-0 achterstand om in een 2-3 zege. RFC Antwerp ging met 1-2 winnen bij RC Mechelen.
De Leuvenaars stonden na een half uur al 2-0 voor. Kostovski en een penalty van Bostock zorgden voor de doelpunten. Na de pauze kwam STVV echter sterk voor de dag. Erichot scoorde al snel de aansluitingstreffer en een kwartier voor tijd maakte Momi gelijk. Diezelfe Momi schonk de Limburgers in de extra tijd alsnog de 2-3 zege.
 
In het klassement telt STVV na 22 speeldagen 9 punten voorsprong op eerste achtervolger Lommel United. Dat raakte zaterdagavond thuis niet verder dan 0-0 tegen staartploeg Geel. Virton is na een 2-0 zege tegen Roeselare derde op 10 punten van de Limburgers. Eupen en Seraing, die respectievelijk Aalst (1-2) en Patro Eisden (2-1) versloegen, volgen op 12 punten van de leider.
 
In de strijd tussen stamnummer 1 (Antwerp) en stamnummer 24 (RC Mechelen) haalden de bezoekers uit Antwerpen het met 1-2. William Owusu scoorde twee keer voor RFCA, Bert Tuteleers milderde voor de Mechelaars. 
 
Onderin blijft Woluwe-Zaventem achttiende en laatste. De rode lantaarn ging met 3-1 onderuit bij Dessel.

Uitslagen:

Zaterdag

Virton - Roeselare 2-0
Dessel Sport - Woluwe-Zav. 3-1
Lommel Utd. - ASV Geel 0-0

Zondag

RC Mechelen - Antwerp 1-2
Seraing - P.Maasmech. 15u
E. Aalst - Eupen
Bergen - Heist
OHL - STVV 2-3
Tubeke - WS Brussel

Bekijk hier de stand in de Proximus League.