De terreurgroep Islamistische Staat heeft opnieuw twee homo’s van het dak van een hoog gebouw gegooid. Dat blijkt uit beelden op Twitter.

De publieke executies door IS in Syrië en Irak worden steeds barbaarser. Eerder deze week werd een vrouw die van overspel werd verdacht publiekelijk gestenigd, werden twee dieven publiekelijk geëxecuteerd en een 16-jarige jongen gekruisigd omdat hij videobeelden had gemaakt van een kazerne van IS.

Vandaag doken op Twitter foto’s op waarop te zien is hoe twee mannen in de Iraakse stad Mosul van een hoog gebouw naar beneden worden gegooid. Wellicht gaat het om twee homo’s. Op het plein voor het gebouw staan tientallen mensen toe te kijken.

Homoseksualiteit is onder de sharia, die IS opgelegd heeft in Irak en Syrië, een ernstig misdrijf. Met zware straffen en publieke executies wil IS de inwoners van het kalifaat in het gareel houden. Eind vorig jaar had IS al een eerste homo van een gebouw gegooid in haar bolwerk Raqqa.

Volgens een fanatieke interpretatie van de islam moeten homo’s als straf met hun hoofd naar beneden van het dak worden gegooid.