Klaas Vantornout: ‘Tevreden met tweede plaats’
Foto: Photo News

Belgisch kampioen Klaas Vantornout (Sunweb-Napoleon Games) moest zaterdag op de Kasteelcross in Zonnebeke vrede nemen met de tweede plaats. ‘Als je het deelnemersveld hier bekijkt, mag ik best tevreden zijn met mijn tweede plaats’, vertelde hij na afloop.

Veldrijden op Sportwereld.be

Ik heb Wout Van Aert enkel maar gezien aan de start. Onmiddellijk daarna was hij gaan vliegen’, lachte Klaas Vantornout. ‘Ikzelf kreeg af te rekenen met een slechte start. Ik draaide in zowat tiende positie het veld in. Toen ik vooraan aansluiting kreeg, wist ik zelfs niet dat Wout Van Aert al in de aanval reed. De sterkste heeft duidelijk gewonnen vandaag. Er nog naartoe rijden had totaal geen zin meer, want op de lange rechte stukken was van hem geen spoor meer te bekennen. Gaandeweg kreeg ik ook de tijdsverschillen mee en wist ik dat een tweede plaats het hoogst haalbare zou zijn.’

‘Ik heb een zeer hectische week achter de rug, maar dat wist ik op voorhand. Na het Belgisch kampioenschap werd ik echt geleefd. Ik had dan ook geen perfecte voorbereiding naar deze cross toe, maar dat neem ik er graag bij als ik deze mooie tricolore trui om mijn schouders zie. In het begin van de Kasteelcross voelde ik pas in het tweede gedeelte dat er nog jus in mijn benen zat. Gelukkig is er dit weekend maar één cross. Ik blijf volgende week in België trainen voor ik naar Hoogerheide afzak. De conditie is goed. Dat toonde ik immers in Erpe-Mere’, aldus Vantornout.