Van Aert domineert tegenstand in Kasteelcross Zonnebeke
Foto: PHOTOPRESS
Wout Van Aert (Vastgoedservice-Golden Palace) heeft zaterdag in Zonnebeke de 31e editie van de Kasteelcross op zijn naam geschreven. De twintigjarige Van Aert haalde het van Belgisch kampioen Klaas Vantornout en Tim Merlier (beiden Sunweb-Napoleon Games). Op de erelijst van de Kasteelcross volgt hij Sven Nys op.

Veldrijden op Sportwereld.be

Reeds in de eerste ronde trok Wout Van Aert in de aanval. Achter hem vormde zich een groepje met onder meer Gianni Vermeersch, Yannick Peeters, Jens Adams, Sven Nys, Klaas Vantornout, Tim Merlier, Rob Peeters en Sven Vanthourenhout. Van Aert had snel het juiste ritme gevonden en kon van dan af zijn voorsprong verder uitbouwen. Zeker toen in de achtergrond Rob Peeters en Yannick Peeters voortreffelijk afstoppingswerk verrichtten voor hun ploegmakker. Halfweg koers reed Wout Van Aert reeds een minuut uit voor het viertal Klaas Vantornout, Sven Nys, Tim Merlier en Rob Peeters.
 
Met nog twee ronden te rijden probeerde Tim Merlier om alleen naar de tweede plaats te rijden, maar hij slaagde niet in zijn opzet. Van Aert mocht in de Bert Pilstraat uitgebreid het zegegebaar maken. Op 1:20 bolde Klaas Vantornout alleen naar de dichtste ereplaats. In de sprint voor de derde plaats zat Rob Peeters van ver op kop, maar hij werd net voor de finishlijn nog geremonteerd door Tim Merlier. Nys werd vijfde.

Uitslag:

1. Wout Van Aert (Vastgoedservice-Golden Palace) in 1u05:01
2. Klaas Vantornout op 1:20
3. Tim Merlier 1:25
4. Rob Peeters
5. Sven Nys 1:32

Bekijk de volledige uitslag hier.