E40 weer open
Foto: EDM

De E40 richting Leuven werd zaterdagvoormiddag urenlang afgesloten tussen Tienen en Heverlee, in de richting van Leuven. De weg was er spekglad en er gebeurden verscheidene ongevallen. Rond de middag werd de snelweg weer opengesteld.

 

Volgens woordvoerder Hajo Beeckman ligt de weg er spekglad en gebeurden verscheidene slippartijen. Er zou enkel sprake zijn van blikschade. Bij één enkel incident waren een vijftiental wagens betrokken.

Weerbericht

Zaterdagmiddag is het eerst nog vrij zonnig. Later verschijnt er meer bewolking maar het blijft tot zonsondergang op de meeste plaatsen nog droog. Er waait een matige, aan zee een vrij krachtige zuidwestenwind. Op de weg is het op veel plaatsen gevaarlijk glad door aangevroren neerslag.

De maxima komen uit rond het vriespunt op de Ardense plateau’s en 4 tot 6 graden elders. Zaterdagavond en -nacht is het zwaarbewolkt met af en toe winterse neerslag. In de Ardennen gaat het vooral om lichte sneeuw. De minima bedragen min 3 graden op de Hoge Venen tot plus 2 graden in het westen van het land. Door bevriezing van natte weggedeelten kan gladheid ontstaan.

Zondag is het meestal zwaarbewolkt met af en toe regen of winterse neerslag. Er waait een zwakke tot matige zuidelijke wind. De maxima bedragen 1 graad in Hoog-Belgie en 4 tot 6 graden in Laag- en Midden-België.

Van maandag tot en met vrijdag is het vaak bewolkt met van tijd tot tijd winterse neerslag. In de Ardennen waar het kwik niet of nauwelijks boven nul uitkomt, valt de neerslag geheel onder de vorm van sneeuw. Elders treedt in de nacht en ochtend lichte vorst op, maar overdag komt de temperatuur een paar graden boven het vriespunt uit. Er staat in het algemeen niet veel wind.