Prijs Charlie Hebdo explodeert op Nederlandse website Marktplaats
Heel wat exemplaren van Charlie Hebdo worden op het internet aangeboden. Foto: AFP

De vraagprijs voor het speciale nummer van Charlie Hebdo rijst de pan uit. Op de Nederlandse website Marktplaats vroeg vrijdagavond ene VdG 3.000 euro voor het Franse satirische tijdschrift. Er had nog niemand op geboden.

Toen ene Nice vrijdagmiddag 1.500 euro vroeg, kwamen er biedingen op binnen tot 2.450 euro. De advertentie is inmiddels van de veilingsite verdwenen.

Kennelijk hoopt menigeen dat de speciale uitgave een collector’s item wordt waarvoor liefhebbers ook in de toekomst veel geld over zullen hebben. Ene Cornelis J. vraagt ‘maar’ 150 euro en zegt dat de opbrengst naar een goed doel gaat.

Er zitten ook ontevreden lezers onder de verkopers. ‘Ik zet m’n Charlie Hebdo krant te koop, vind er niks aan en is zonde van m’n geld. Misschien dat iemand ook zo stom is om er geld voor te betalen’, schrijft ene J.zuidweg. Hij vraagt 10 euro voor zijn exemplaar.

De 500 exemplaren van Charlie Hebdo die via de gewone distributiekanalen in Nederland beschikbaar waren, vlogen vrijdagochtend de winkels uit. Het weekblad was bij veel boekhandels en kiosken in een mum van tijd uitverkocht. Het speciale nummer werd dinsdag al, nog voor de publicatie, op Marktplaats aangeboden, toen nog voor bedragen van 50 of 55 euro.