Dreigingsniveau 3 in hele land
Foto: vrt
De federale regering heeft donderdagavond laat beslist om het algemene dreigingsniveau in ons land te verhogen van niveau 2 naar niveau 3. Dat hebben premier Charles Michel (MR), minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) en minister van Justitie Koen Geens (CD&V) bekendgemaakt na een overleg met de veiligheidsdiensten. Omwille van de verhoogde terreurdreiging na de antiterreur-operatie donderdagavond wordt een aantal Brusselse politiecommissariaten sinds donderdagavond al zwaar bewaakt.

Premier Charles Michel (MR), minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) en minister van Justitie Koen Geens (CD&V) gingen donderdagavond na de persconferentie van het federaal parket samenzitten met de veiligheidsdiensten. Na de verschillende antiterreur-acties donderdag in ons land, niet enkel in Verviers, maar ook in andere gemeenten, beslisten ze het algemene dreigingsniveau voor België te verhogen van niveau 2 naar niveau 3 (van 4, red.).

'Het gaat om een keuze uit voorzichtigheid', zo lichtte Olivier Van Raemdonck, de woordvoerder van Jambon na afloop toe. 'Er zijn geen nieuwe elementen van bedreiging.'  

Details over de concrete maatregelen wilde de woordvoerder voorlopig niet kwijt. Vrijdag volgt normaal gezien meer uitleg op een persconferentie van het federaal parket en na afloop van de ministerraad.

 

Eerder donderdag werd al het dreigingsniveau voor politie- en justitiegebouwen van 2 naar 3 gebracht.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in