De meest motiverende sportliedjes volgens Spotify

Wil je je goede voornemens van een gepast deuntje voorzien? Dan heeft muziekdienst Spotify lijstjes samengesteld die je zouden moeten motiveren te blijven sporten.

Spotify gebruikte daarvoor data van miljoenen afspeellijstjes van fitnesscentra. ‘All about That Bass’ van Meghan Trainor bleek het vaakst gestreamde work-outnummer wereldwijd te zijn, gevolgd door ‘Till I Collapse’ van Eminem en ‘Dark Horse’ van Katy Perry. OP basis van deze lijst en in samenwerking met de Britse professor Costas Karageorghis, psycholoog en expert op gebied van muziek en sport, stelde Spotify een ‘Workout Playlist’ voor 2015 samen, met vijftig nummers die voldoende moeten motiveren als je spieren pijn doen en je hart op volle toeren bonst.

Daarnaast vroeg Spotify aan Shaun Thompson, bedenker van de populaire work-out Insanity, om vijf sporttrends voor het komende jaar te voorspellen. Naast Insanity noemde hij Tabata (intervaltrainingen van vier minuten), Cardio Dance (een mix van dans en fitness), krachttraining en CrossFit (een kruising tussen turnen, atletiek en gewichtheffen). De soundtracks bij elk van deze trends, vind je op de pagina van Spotify.