Live Nation Festivals verdubbelt winst
Foto: ds-infografiek
VRT-journalist Bart Schols pakte gisteravond, in het tv-programma Bart & Siska, de talkshow van Bart Peeters en Siska Schoeters, uit met cijfers uit de jaarbalansen van Live Nation Festivals. Daaruit blijkt dat de festivals tussen 2003 en 2013 hun winst (voor de belastingaftrek) ongeveer verdubbelden.

De festivals van Live Nation zijn Rock Werchter, Werchter Boutique, TW Classic en Les Transardentes. Er wordt ook samengewerkt met Graspop Metal Meeting, en met festivals als Dour en Pukkelpop. In 2003 boekte Live Nation Festivals een winst van een kleine 7 miljoen euro. Dat getal bleef min of meer gelijk tot 2008, en nam daarna jaar na jaar een stevige sprong omhoog. In 2013 bedroeg de winst meer dan 12 miljoen euro.

In die periode stegen de ticketprijzen navenant, maar dat betekent niet meteen dat de bezoekers de zakken van Live Nation, de Amerikaanse eigenaar van de festivals, vullen. Volgens Herman Schueremans is het een pak genuanceerder; ‘Met dit soort van scheve redeneringen maken we van iets geweldigs iets lelijks. Ja we verdienen geld. Ja, we doen het goed, en dat is maar goed ook. Anders stond België niet aan de top van de wereld met zijn festivals. En we willen dat zo houden.’

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig