Mogelijk nieuw kunstwerk van Arne Quinze in Bergen
Foto: EPA

Er komt mogelijk een nieuw kunstwerk van de Vlaamse kunstenaar Arne Quinze in Bergen. Nadat het kunstwerk “The Passenger” werd afgebroken omdat tot twee maal toe een gedeelte instortte, buigt de organisatie van Mons 2015 over schadevergoedingen. Het directiecomité van de stichting Mons 2015 raadt zijn raad van bestuur aan een nieuw kunstwerk te laten bouwen in plaats van verwikkeld te geraken in een gerechtelijke procedure.

De afbraak van “The Passenger” zorgde voor veel reacties, vooral vanuit de Bergense politieke wereld, over de bedragen die werden geïnvesteerd in het kunstwerk. Het kunstwerk kostte 400.000 euro.

Het directiecomité van de Stichting boog zich woensdag over de verschillende opties in het dossier. De raad van bestuur komt komt op 21 januari samen over het onderwerp.

Een mogelijke oplossing is om van Quinze het volledige bedrag terug te vragen, aldus het directiecomité. Een andere optie is om aan de artiest te vragen om een nieuw kunstwerk te bouwen. Het directiecomité raadt de raad van bestuur aan om de tweede optie te kiezen, “in plaats van een gerechtelijke procedure te starten die lang zal duren en veel zal kosten”, klinkt het.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in