‘Colruyt van elektroketens’ komt naar ons land
Foto: BELGAIMAGE
Ons land krijgt er binnenkort winkels bij van de Franse elektroketen Electro Dépôt. Onder meer Kortrijk en Awans worden genoemd als vestigingsplaats voor de ‘Colruyt van de elektroketens’.

Electro Dépôt is een Franse elektroketen die voornamelijk toestellen aanbiedt van haar eigen huismerk, die daardoor minder duur zijn dan toestellen van grote merken. ‘Qua prijs/kwaliteit scoren onze producten heel goed. Daarnaast hebben we een beperkt aantal toestellen van grote merken’, zegt Jérôme Legrand, CEO voor België, in Het Laatste Nieuws. ‘Wij bieden een alternatief voor de e-commerce die de lokale tewerkstelling bedreigt.’

Volgens De Tijd zijn Kortrijk, Awans (Luik) en Quaregnon (Bergen) de mogelijke eerste vestigingsplaatsen van de winkelketen in ons land. ‘We staan nog niet ver genoeg om al een datum of eerste stad aan te kondigen, maar dit of volgend jaar openen we hier zeker een eerste winkel’, zegt Legrand.

De winkels van de keten zijn 1.500 tot 2.000 vierkante meter groot en de producten zijn er uitgestald op grote paletten.