BlackBerry tweet met iPhone
Een BlackBerry Classic. Foto: REUTERS

De officiële Twitter-account van de Canadese smartphonemaker BlackBerry ging dinsdag pijnlijk de mist in.

Ook al kon BlackBerry in de tweede helft van 2014 de verliezen beperken, dat het niet zo goed gaat met het bedrijf, valt niet te ontkennen. De macht van de concurrenten is simpelweg te groot. Dat men nu ook binnen het bedrijf gebruik maakt van concurrerende toestellen, zal ook allerminst helpen.

Dinsdag werd immers met een iPhone een tweet gestuurd met de officiële Twitter-account van het bedrijf, zo ontdekte The Verge. ‘Blijf mee met het gesprek’, klonk het, met bijhorende foto van een BlackBerry Classic. Wellicht had men er niet op gerekend dat zo’n conversatie wel eens over het gebruik van een iPhone zou gaan.

Want hoewel het verborgen bleef voor de gewone Twitter-gebruiker, was op applicaties als Tweetbot en Tweetdeck te zien vanop welk toestel de tweet verzonden was: 'via Twitter for iPhone' - zie hieronder. Begin vorig jaar beging Alicia Keys, toen de kersverse creatieve directeur van het bedrijf, al dezelfde vergissing.

De tweet werd snel verwijderd, maar nog sneller opgepikt door het internet. Er volgde geen bericht over een mogelijke hacking, dus geeft het bedrijf impliciet de pijnlijke vergissing toe.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in