De gebogen G Flex-smartphone van LG krijgt een opvolger
Foto: LG
LG lanceert eind januari een nieuwe versie van de gebogen G Flex smartphone. Het toestel kreeg een slanker design, betere specificaties en heeft opnieuw een zelfhelende achterkant die krasjes laat wegsmelten als sneeuw voor de zon.

Het licht gebogen P-OLED scherm van de G Flex2 volgt tijdens een telefoongesprek wat beter de contouren van je gezicht en zorgt – bij films en games – misschien ook wel voor een fractie meer diepte in het beeld. Toch is het vooral een design statement waarmee je eens goed kan uitpakken. Het display slonk overigens van 6 naar 5,5 inch, maar biedt voortaan wel 1080p Full HD-kwaliteit; het eerste model moest het stellen met 1.280 x 720 pixels.

De G Flex2 is volgens LG de eerste smartphone met de Qualcomm Snapdragon 810-processor met 64-bit Octa-Core technologie (acht kernen), de snelste krachtbron van dit moment. De processor is geoptimaliseerd voor Android 5.0 Lollipop en wordt geassisteerd door een Adreno 430 GPU (grafische chip) van Qualcomm. Net als zijn voorganger beschikt de G Flex2 over een achterkant met zelfhelende coating. De tijd om (kleine) krasjes te herstellen werd echter stevig teruggebracht van drie minuten naar een luttele tien seconden.

Van de LG G3 erfde het toestel dan weer de 13-megapixelcamera met Laser Auto Focus. De foto’s van de G Flex2 zijn op zich niet beter of slechter dan die van een andere topsmartphone met optische beeldstabilisatie, maar doordat de afstand tot het onderwerp gemeten wordt via een infrarood laserstraal, stelt de camera wel pijlsnel scherp. De eerste G Flex deed er 0,276 seconde over, de ‘score’ van de opvolger is nog niet bekend gemaakt.

Andere specificaties zijn de 3.000mAh accu met snellaadfunctie (50% vol in 40 minuten), 4G/LTE-connectiviteit, 2 GB werkgeheugen, 16 of 32 GB opslaggeheugen (uitbreidbaar met een microSD-kaartje) en een frontcamera van 2,1 megapixel.

De G Flex2 verschijnt eind januari eerst in Zuid-Korea, in Platinum Silver en Flamenco Red, waarna andere markten zullen volgen. Een prijs is nog niet gecommuniceerd, maar het oorspronkelijke model kostte bij zijn introductie 749 euro.