Oost-Vlamingen ontwikkelen betaalbare 3D-printer
Foto: rr
Drie Oost-Vlaamse ondernemers hebben een prototype klaar van hun 3D-printer 'deltarocket'. Ze zien een toekomst voor dit budgetmodel in technische scholen en kunstscholen, maar op termijn mikken ze ook op doe-het-zelvers.

Dimitri Van Steenkiste begon met het in elkaar steken van een bouwkit om een 3D-printer te maken. Uit de problemen die daarbij opdoken, trok hij de nodige lessen om het prototype van de Delta Rocket te bouwen, schrijft madeinoostvlaanderen.be.

Pieter-Jan Auman, een collega van Dimitri, zag potentieel om de printer op de markt te brengen en Jelle De Laender kwam er als derde bij om de onderneming zakelijk op het juiste spoor te zetten.

De drie betalen zichzelf nog geen loon uit via deltaRocket maar gebruiken de inkomsten om te investeren in nieuwe printers en een stock aan te leggen. 'Het is onze ambitie om deltaRocket verder uit te bouwen, en echt naam te maken, want de markt van de 3D-printing staat in België nog maar net in de kinderschoenen. We hebben alvast een commanditaire vennootschap opgericht die gevestigd is in Bellem en waarin we alle drie wat startkapitaal hebben gestort. Bijkomend kapitaal is nog niet opgehaald,' aldus De Laender

De ondernemers mikken in eerste instantie vooral op technische scholen en op architecten en zijn ervan overtuigd dat ze geleidelijk aan een behoorlijk groot marktpotentieel kunnen aanboren. 'We willen de printer blijven verfijnen en tegelijk ook andere systemen en modellen bedenken en uittesten', besluit Jelle De Laender.

Meer op madeinoostvlaanderen.be:

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in