Antwerpen Centraal verkozen tot meest romantische station
Antwerpen Centraal Foto: Wim Kempenaers
Antwerpen Centraal mag zich het meest romantische treinstation van Europa noemen. Volgens boekingssite Hotels.com beschikt het gebouw over een perfect decor om afscheid van elkaar te nemen.

De site beoordeelde verschillende stations op hun architecturale aantrekkelijkheid en daar kwam Antwerpen Centraal als beste uit. Gare Du Nord in Parijs staat op de tweede plaats, en het Londense King’s Cross Station sluit de top drie. Dit laatste station staat volgens de site op de derde plaats omdat er een magische sfeer hangt. Op perron 9 ¾ kan je immers de Zweinsteinexpress - de trein van Harry Potter - nemen.

Amsterdam Centraal prijkt op de vierde plaats en dan vooral vanwege het Grand Café Restaurant bij perron 2. Dit was vroeger een wachtplaats voor mensen die een treinticket voor in de eerste klasse hadden gekocht. Hotels.com prijst het station aan als ‘een van de mooiste historische monumenten van de stad.’

Bahnhof Friedrichstrasse in Berlijn staat op de vijfde plaats wegens het hartverscheurende verleden. Voor de val van de Berlijnse muur, was dit het laatste station voor de grens met het westen van de stad. Hier moesten veel mensen afsheid nemen van hun geliefde, vrienden en familie.

De top vijf:

1. Antwerpen Centraal2. Gare du Nord, Parijs3. King’s Cross Station, Londen

4. Centraal Station, Amsterdam

5. Bahnhof Friedrichstrasse, Berlijn