In de eerste kwalificatieronde voor het WK volleybal voor U20 meisjes heeft België zondag in het Poolse Szczyrk zijn laatste poulewedstrijd met 3-0 verloren van Polen. De setstanden waren 26-24, 25-19 en 25-14. De Junior Yellow Tigers slaagden er niet in zich te plaatsen voor de tweede kwalificatieronde.

Eerder had België in poule D zowel Letland als Nederland met 3-0 verslagen. De Belgen eindigen zo als tweede achter het ongeslagen Polen.

De winnaars van de vijf poules en de beste nummer twee plaatsen zich voor de tweede kwalificatieronde. Voor die laatste plek moest België Frankrijk voor zich dulden.

Italië, Rusland, Turkije, Tsjechië, Polen en Frankrijk gaan bijgevolg naar de Europese eindronde. In de tweede kwalificatieronde, die plaatsvindt van 14 tot 17 mei, worden de zes teams in twee poules ingedeeld, samen met Servië en Slovenië (respectievelijk goed voor goud en zilver op voorbije EK voor U19). De twee winnaars van die poules vertegenwoordigen Europa op het WK in Cyprus (3-12 juli).