Mitchell houdt Adams van vierde BDO wereldtitel
Foto: Photo News

De Engelsman Scott Mitchell heeft zondag in het Engelse Frimley Green de 38e editie van het BDO wereldkampioenschap darts (434.000 euro) gewonnen. In de finale versloeg de 44-jarige landbouwer de drievoudige wereldkampioen Martin Adams met 7-6.

In een gelijkopgaande finale was het de 58-jarige Adams die aanvankelijk het hoogste gemiddelde wierp, maar zijn veertien jaar jongere landgenoot kon wel gelijke tred houden. Bij een 4-4 stand leek ‘Wolfie’ Adams door de darts van Mitchell te breken. Zo nam de winnaar van 2007, 2010 en 2011 een 2-0 voorsprong in legs, maar Mitchell won drie legs op rij. In de volgende set brak Adams dan weer door de darts. Mitchell, die nog nooit verder geraakte dan de achtste finale, pakte set elf en kwam op één set van de zege.

Adams, die in de halve finale al door het oog van de naald was gekropen, stond nu met de rug tegen de muur. Mitchell miste bij een 2-2 stand dubbel 16 voor de wereldtitel, maar Adams stelde 6-6 gelijk. In de beslissende set was de spanning te snijden. Mitchell startte met een 158-uitworp, zijn hoogste uitworp tijdens het toernooi. Adams miste enkele dubbel 16 uitworpen die hem uiteindelijk fataal werden. Mitchell lukte acht 180 maximum worpen, Adams vijftien, maar Mitchell was net iets beter bij het uitwerpen. Mitchell houdt aan de overwinning 130.000 euro over, voor Adams was er 45.000 euro weggelegd.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig