Bob Peeters krijgt ontslag bij Charlton
Foto: Photo News

Bob Peeters is niet langer de coach van Engelse tweedeklasser Charlton Athletic. De trainer wordt ontslagen wegens tegenvallende resultaten. Dat maakte de club op haar site bekend.

Peeters kende een mindere periode bij Charlton Athletic en haalde maar 4 punten uit 9 wedstrijden. Daarmee is de club teruggezakt naar plaats 14 in de Championship, de Engelse tweede klasse. Te weinig voor de ploeg van de ambitieuze Duchatelet.

De voorbije zomer tekende Peeters een contract van 12 maanden bij Charlton Athletic, één van de clubs van Standard-voorzitter Roland Duchâtelet. Hij volgde er toen José Riga op.

Naast Bob Peeters kregen ook hulptrainers Patrick Van Houdt en Guy Kiala hun C4. De Israëliër Guy Luzon (ex-coach Standard) is topkandidaat om Bob Peeters op te volgen bij Charlton.

Gezien de recente mindere resultaten en prestaties van het team besliste de raad van bestuur de samenwerking te beëindigen. In de Championship is Charlton met 31 punten weggezakt naar de 14e plaats. Zaterdag werd op Peeters’ 41e verjaardag met 0-1 verloren van Brighton. De laatste thuiszege van Charlton dateert al van 21 oktober (2-1 tegen Bolton). In de laatste acht competitiewedstrijden sprokkelde de ploeg slechts vier punten.