19.000 toeschouwers voor BK veldrijden
Foto: PHOTOPRESS.BE

Het Belgische kampioenschap veldrijden in Erpe-Mere lokte 19.000 toeschouwers. Een aantal dat de organisatie tevreden stemt.

Alles over het BK veldrijden op Sportwereld.be

De strijd om de Belgische titel in Erpe-Mere werd druk bijgewoond. Cijfers voor de eerste dag van het BK circuleren tussen de 2000 en 2500 toeschouwers. Voor de tweede dag, de titelstrijd op zondag bij de elite mannen en vrouwen en beloften, zijn er wel al exacte aantallen bekend. Vooraf vlogen al zo’n 12.000 tickets de deur uit en in totaal bleken uiteindelijk, VIPS inbegrepen, 19.000 toeschouwers aanwezig.

‘Dat is een aantal waar we vooraf op hoopten’, zegt Dirk D’Herde van het organisatiecomité. ‘Dus wij zijn zeer tevreden. In totaal werden ook slechts twee mensen overgebracht naar het ziekenhuis: één iemand met een voetbreuk, een ander met hartproblemen, maar uiteindelijk zonder al te veel erg. In de vooravond waren er enkele vechtpartijen in een publiekstent, maar dankzij het kordaat optreden van de politie werden die snel in de kiem gesmoord.’

Ter vergelijking, vorig jaar lokte het BK in Waregem 23.000 kijklustigen op zondag, op zaterdag waren dat er ongeveer 4000.