Maandag wordt in het West-Vlaamse Otegem de Weversmisdagcross of de ‘herkansing van het Belgisch kampioenschap’ georganiseerd. Daar zullen Klaas Vantornout en Sanne Cant hun kersverse tricolore trui showen.

Alles over het BK veldrijden op Sportwereld.be

‘Op uitzondering van Sven Nys, die voor het tweede jaar op rij niet zal starten omdat hij zijn programma in aanloop naar het WK niet wil wijzigen, en de geblesseerde Dieter Vanthourenhout komen alle Belgische toppers naar Otegem afgezakt’, stelt organisator Willy Ovaere. ‘Laurens Sweeck, de kersverse Belgische kampioen bij de beloften, neemt ook het vertrek bij ons. Wij mogen dus stellen dat onze veldrit de herkansing is van het BK in Erpe-Mere. Wat betreft de cross bij de dames komen onder anderen Sanne Cant en de Nederlandse Marianne Vos aan de start. Aan ons parcours werd licht gesleuteld. Zo is er een derde brug ingepast die zich op zowat vijf- tot zeshonderd meter van de aankomstzone situeert.’

Vorig jaar ging de eindzege in Otegem naar Wout Van Aert. Hij haalde het toen afgescheiden van Klaas Vantornout en Rob Peeters.

Programma:

13u15: Dames elite

15u00: Elites en beloften

De voornaamste deelnemers bij de heren elite en beloften: Klaas Vantornout, Tom Meeusen, Wout Van Aert, Kevin Pauwels, Rob Peeters, Laurens Sweeck, Tim Merlier, Gianni Vermeersch, Bart Wellens, Jim Aernouts, Wietse Bosmans, Sven Vanthourenhout en Julien Taramarcaz (Zwi).

Bij de dames elite: Sanne Cant en Marianne Vos (Ned)