Modefoto’s Justin Bieber veroorzaken internetrelletje
Foto: Calvin Klein

Modemerk Calvin Klein kondigde deze week twee nieuwe gezichten van de beroemde ondergoedlijn aan: Justin Bieber en Lara Stone. Zowel de Canadese zanger als het Britse topmodel krijgen kritiek op de campagnefoto’s.

Op de bewuste beelden staat de 20-jarige zanger stoer te wezen in een witte onderbroek. Hij ziet bovendien erg afgetraind uit. Kort na de lancering van het originele beeld, plaatste de Amerikaanse entertainmentwebsite BreatheHeavy naar eigen zeggen ‘de echte versie’ van de foto online. Daar ziet Bieber er veel minder gespierd uit. De site beweert dat het campagnebeeld van Bieber fel bewerkt is en hij in het echte leven niet zo gespierd is.

‘Niet waar’, zeggen de managers van de zanger nu. Volgens hen is de ster wel degelijk de trotse eigenaar van een wasbordje en een stel bolle biceps. Het management stelt dat de Amerikaanse site hun Bieber digitaal dunner maakte en daarmee zelf schuldig is aan fotomanipulatie. Daarom dreigt het management met een fikse geldboete als de foto niet wordt verwijderd. Dat is inmiddels gebeurd omdat de medewerkers van BreatheHeay ‘geen zin hadden in een rechtszaak’. Hoeveel de geëiste geldsom bedroeg en of de foto van de magere Bieber nu echt of vals was, is onbekend.

Ook Lara Stone ligt onder vuur door de campagne. Daarin gaat de 31-jarige blondine sensueel om met Bieber en dat is niet naar de zin van haar ‘fans’. Het gaat zelfs zo ver dat ze via Twitter doodsbedreigingen heeft ontvangen.