Coach Liverpool: ‘Ik weet wat het probleem van Mignolet is’
Foto: Photo News

Simon Mignolet kruipt langzaam maar zeker uit het dal bij Liverpool. De Rode Duivel lijkt zijn plaatsje onder de lat weer stevig beet te hebben, al kijkt zijn coach uit naar een nieuwe keeper. ‘Omdat we twee onervaren doublures hebben naast Mignolet’, aldus Brendan Rodgers, trainer van Liverpool.

Mignolet hoeft dus niet zozeer te vrezen als er een nieuwe doelman arriveert bij Liverpool na de transferperiode. ‘We hebben een probleem in de diepte’, aldus Liverpool-coach Brendan Rodgers. Door de blessure van tweede keeper Brad Jones heeft Liverpool namelijk twee jonge, onervaren keepers als back-up voor Simon Mignolet.

‘Simon was, en is nog steeds een schitterende doelman’, aldus Rodgers. ‘Hij kwam echter in de ploeg en moest meteen een uitzonderlijke speler (Pepe Reina, red.) bij Liverpool vervangen. Die speelde acht jaar de pannen van het dak bij ons. De aanpassing die Simon moest ondergaan is niet min. Bij een grote ploeg spelen, betekent dat de concentratie veel groter moet zijn. Hij moet namelijk veel minder reddingen verrichten. Maar Simon is volop bezig met zijn spel te ontwikkelen. Hij weet dat zijn voetenspel beter moet en werkt daar ook dagelijks aan. Hij analyseert elke wedstrijd en doet er alles aan om het best mogelijk te presteren.’