Op het internet is zondag een video opgedoken waarin Amedy Coulibaly de aanslagen opeist op een agente en een joodse supermarkt in Parijs. Hij handelde naar eigen zeggen in naam van de terreurorganisatie IS.

In de video is Coulibaly te zien in verschillende outfits. Het filmpje is dus vermoedelijk op verschillende momenten opgenomen. De terrorist legt voor de camera uit dat hij handelde ‘tegen de politie’.

Een tekst die bij de video werd gemonteerd preciseert dat hij een agente heeft gedood in Montrouge en verantwoordelijk is voor de aanval vrijdag op een joodse supermarkt in het oosten van Parijs. Daarbij werd Coulibaly uiteindelijk gedood door de politie.

Coulibaly noemt de aanval op de supermarkt ‘volledig gerechtvaardigd’. ‘Als je het kalifaat en de Islamitische Staat aanvalt, word jij zelf ook aangevallen’, klinkt het. De man vertelt dat hij zijn aanvallen afstemde met ‘de broeders Kouachi’, die woensdag de redactie van Charlie Hebdo binnenvielen.

Jogger

Amedy Coulibaly wordt intussen ook verdacht van agressie op een jogger. Hij zou woensdagavond vlakbij Parijs op een jogger hebben geschoten. Dat meldt de Franse justitie zondag in een mededeling.

Het gerecht legde een verband tussen de hulzen ontdekt in Fontenay-aux-Roses in de Parijse buitenwijken, waar een jogger zwaargewond raakte door schoten, en het Tokarev-pistool dat gevonden werd in de supermarkt waar Coulibay vrijdag verschillende mensen gijzelde.