Belgische schoenencollecties om naar uit te kijken
Spring 15 Atelier Content Foto: Thomas Vandenberghe

Dezer dagen houden we het op gesloten schoenen met warme sokken, maar de lente is niet meer zo veraf. Wie alvast nieuwe sandalen en andere lenteschoeisel wil inslaan met het excuus dat ze nog moeten worden ingelopen, kan bij deze drie Belgische collecties een kijkje nemen.

Na een opleiding aan de modeacademie in Gent en gewerkt te hebben voor verschillende schoenenbedrijven, lanceert Nele Content dit jaar een eerste eigen collectie. Atelier Content weerspiegelt haar eigen smaak. ‘Ik laat me inspireren door alles wat er rondom mij gebeurt. Daarbij sluit ik geen compromissen, ik ontwerp alleen schoenen die voor mezelf goed aanvoelen.’

De eerste collectie bestaat uit vier verschillende modellen: zomerse sandalen met of zonder hak, derby’s en een elegante loafer in een kleurenpalet dat varieert van frêle tinten zoals beige, lichtblauw, grijs en camel tot krachtig elektrisch blauw en donkergrijs. De leren schoenen worden ambachtelijk vervaardigd in de Italiaanse regio De Marken.

Prijzen voor de schoenen variëren tussen 150 en 250 euro, en worden onder meer verkocht bij La Bottega in Hasselt, Au Bon Marché in Gent en Finezza in Kortrijk. Meer foto’s en een volledige lijst verkooppunten vindt u terug op de website.

>>><<<

Na Essentiel en Vero Moda heeft fashionista Tiany Kiriloff deze keer de handen in elkaar geslagen met het Belgische schoenenmerk Lolo voor een capsulecollectie. Inspiratie voor de collectie vond Tiany bij alle meisjes en vrouwen in haar leven, en de schoenen en bijbehorende clutches werden onder meer vernoemd naar haar dochters, moeder en vriendinnen en hun dochters.

De collectie Kirilove by Lolo bestaat uit vijf verschillende paartjes schoenen en een clutch in drie verschillende prints, en zal beschikbaar zijn bij een aantal geselecteerde verkooppunten zoals Smets in Brussel, Garderobe Nationale in Antwerpen en A Suivre, maar ook via de webshop van Lolo. Prijzen voor de collectie variëren tussen 80 en 205 euro.

>>><<<

Guy Thiron zette vorig seizoen de stap van schoenenverkoper naar schoenenontwerper, maar waar hij bij zijn eerste collectie nog volop focuste op tijdloze ontwerpen en vooral aandacht besteedde aan de vorm en hak van de pumps, enkellaarsjes en hoge laarzen, kon hij zich deze keer nog meer uitleven.

Thiron - die voor zijn eigen schoenencollectie nauw samenwerkt met Sybil Mortelmans - liet zich voor de zomercollectie leiden door de roaring twenties. Dat vertaalt zich naar luxueuze materialen zoals python en lakleder en rijkelijke kleuren zoals brons en knalgroen.

Met zowel opvallende hoge hakken als platte sandaaltjes zit er in de collectie voor ieder wat wils, en de materialen werden telkens met de grootste zorg geselecteerd. Prijzen variëren tussen 259 en 450 euro en u kunt de collectie integraal terugvinden bij de gelijknamige schoenenwinkel in de Antwerpse Drukkerijstraat.