Droog, grijs maar zacht weer
Foto: Jan Demets

Het blijft op de meeste plaatsen droog maar bewolkt en ‘s avonds en ‘s nachts kan er wel wat neerslag vallen. Ook maandag kans er plaatselijk wat lichte regen vallen. Het blijft vrij zacht. Pas volgend weekend kan het opnieuw kouder worden.

Zondag blijft het op de meeste plaatsen droog maar de bewolking neemt geleidelijk toe vanuit het westen. De wind waait matig tot vrij krachtig. Aan zee staat een krachtige westenwind. Het wordt niet warmer dan het vriespunt op de toppen van de Ardennen. Elders kan de temperatuur oplopen tot 7 graden. Zondagavond en ‘s nachts is er veel bewolking waaruit plaatselijk wat lichte regen valt. Het kwik daalt lichtjes tot 3 graden en tot het vriespunt op de Hoge Venen.

Maandag is het grijs en plaatselijk kan wat lichte regen vallen. Er waait een vrij krachtige, aan de kust een harde tot stormachtige zuidwestenwind met rukwinden. De maxima liggen tussen 4 graden in de Ardennen en 7 tot lokaal 11 graden in Laag- en Midden België.

Van dinsdag tot en met zaterdag blijft het wisselvallig met regelmatig regen en van tijd tot tijd ook veel wind. De middagtemperatuur schommelt veelal tussen 6 en 10 graden. Vanaf het weekend wordt het minder zacht.