De moeder en de zussen van de Franse terrorist Amedy Coulibaly hebben de aanslagen in Parijs en voorstad Montrouge veroordeeld. Ze betuigden hun 'oprecht medeleven' aan de families van de slachtoffers. Dat blijkt zaterdag uit een persbericht.

'Ik, de moeder van Amedy Coulibaly en al mijn dochters betuigen ons oprecht medeleven aan de families van de slachtoffers van de winkel Hyper Cacher, aan de familie van de lokale politieagente van Montrouge en aan de slachtoffers van Charlie Hebdo', schrijft ze.

'We veroordelen deze daden. We delen absoluut niet die extreme ideeën. We hopen dat er geen amalgaam wordt gemaakt tussen deze vreselijke daden en de islam', zeggen ze.

'We hopen dat alle burgers verenigd en solidair zijn, zoals wij dat zijn met de families van de slachtoffers', besluiten de moeder en de zussen van de jihadi.

Amedy Coulibaly werd vrijdag gedood in een supermarkt in het oosten van Parijs, waar hij mensen gegijzeld hield. Ook wordt hij ervan verdacht dat hij een lokale politieagente in Montrouge vermoord heeft.