Annelies Törös is Miss België 2015
Foto: kurt desplenter

De 19-jarige Annelies Törös uit Berchem is zaterdagavond verkozen tot Miss België. Zij wint een nieuwe wagen en mag ons land vertegenwoordigen op de verkiezing van Miss Universe.

De show, die voor het eerst werd uitgezonden op Ment Tv, werd gepresenteerd door Véronique De Kock en haar Waalse collega Patrick Ridremont. De dertig finalisten stelden zich voor aan de hand van dansjes, in galajurken én in bikini, en werden daarbij beoordeeld door een jury met onder andere Barbara Gandolfi, Annelien Coorevits, Axel Hirsoux en Virgini Claes.

 

 

Tijdens de traditionele vragenronde over België kregen enkele Miss-kandidates het moeilijk. Net als vorig jaar, veroorzaakte de Eerste Wereldoorlog opnieuw voor problemen. De 18-jarige kandidate Aurélie Hendrickx werd gevraagd hoe lang die oorlog heeft geduurd en antwoordde na wat aarzelen ‘vijf jaar’. De 19-jarige Charlotte Vanbiervliet wist dan weer even niet dat Toots Tielemans onafscheidelijk is van zijn mondharmonica, maar ze schopte het toch nog tot tweede eredame.

 

 

Uiteindelijk was het de 19-jarige Annelies Törös die op het einde van de show het felbegeerde kroontje mocht opzetten en zo in de voetsporen treedt van Laurence Langen, die er een erg kleurloos jaar als Miss België 2014 heeft opzitten. De nieuwe Miss België is 1,77 meter, en daarmee een van de grootste kandidates. Ze zit in haar tweede jaar Communicatiebeheer, en houdt van fitness, shoppen en uitgaan.

 

 

De 23-jarige Leyla Alliet uit Roeselare werd de eerste eredame en mag ook meteen ons land vertegenwoordigen op de Miss World-verkiezing. Törös mag dan weer de Belgische kleuren verdedigen op de volgende verkiezing van Miss Universe.

Eerder op de avond werden nog zes andere prijzen uitgereikt. Miss Talent was voor Valentine Cesarone uit Bergen, Miss Social Media ging naar Titsia Brabants uit Mortsel, Michèle Roelens uit Roeselare werd Miss Charity, de Wilrijkse Stephanie Bola is Miss Model, en Xhulia Mucaj uit Antwerpen ging naar huis met de titel Miss Sport. Kawtar Riahi Idrissi uit Ninove werd door haar medekandidates tot allersympathiekste meisje gebombardeerd.