Duimblessure houdt Courtois op de bank
Foto: AFP
Geen Thibaut Courtois onder de lat bij Chelsea vanmiddag voor het competitietreffen met Newcastle, Petr Cech mocht het doel van de Blues verdedigen. De doelman van de Rode Duivels had nog last van een duimblessure die hij opliep tegen Tottenham en werd veiligheidshalve uit de ploeg gehouden door José Mourinho.

Courtois blesseerde zich op White Hart Lane bij een 0-1-voorsprong aan de duim. De doelman verbeet de pijn en speelde verder met een ingetapete duim. Pas enkele dagen later bleek de ernst, toen er een klein breukje werd vastgesteld. Courtois kan bij hoge nood spelen met een speciaal verband, maar niet aan honderd procent. Vandaar dat Mourinho tegen Newcastle de voorkeur geeft aan Cech. 

Door het recente vertrek van derde doelman Mark Schwarzer naar Leicester had de Portugese coach echter geen betrouwbare invallersdoelman, zodat Courtois toch als reserve op de bank plaatsnam. Jamal Blackman, uitgeleend aan Middlesbrough, werd in allerijl teruggeroepen naar Stamford Bridge, maar die werd met amper enkele trainingen in de benen niet klaar bevonden voor het grote werk.

Na de wedstrijd reageerde Petr Cech ook voor de camera's van de BBC: 'Of ik ook in de volgende wedstrijd in doel sta? Dat weet ik niet, we moeten zien hoe het loopt met zijn blessure. Het is aan de trainer om te kiezen.'