Dit weekend wordt niet enkel in België het nationaal kampioenschap cyclocross georganiseerd. Wij verzamelen hier voor u alle nieuwe gekroonde hoofden.

 

Alles over het BK veldrijden op Sportwereld.be

Van der Poel wint Nederlands kampioenschap

Mathieu van der Poel heeft zondag bij de Nederlandse kampioenschappen veldrijden in Veldhoven voor het eerst in zijn loopbaan de titel bij de elite veroverd.

De 19-jarige renner van BKCP-Powerplus had gezien zijn leeftijd bij de beloften mogen starten, maar hij koos ervoor de strijd aan te gaan met de renners in de hoogste categorie. Hij reed al bij de start weg bij de rest en reed onbedreigd naar de titel. Zijn broer David van der Poel croste naar de tweede plaats. Titelverdediger Lars van der Haar moest genoegen nemen met brons.

Julien Taramarcaz is Zwitsers kampioen veldrijden

Julien Taramarcaz (Kwadro) heeft zondag het Zwitsers kampioenschap veldrijden gewonnen. Hij haalde het in Aigle na 21 km in 1u01:29 voor Arnaud Grand (op 0:55) en Lukas Flückiger (1:04). Voor de 27-jarige Taramarcaz is het zijn derde titel (na 2012 en 2013). Bij de vrouwen won Sina Frei het goud.

18-jarige is Tsjechisch kampioen veldrijden

Adam Toupalik heeft zich zaterdag voor het eerst tot Tsjechisch kampioen cyclocross bij de profs gekroond. De 18-jarige renner van BKCP-Powerplus haalde het in Slany met 50 seconden voorsprong op Vojtech Nipl (Puskinak.cz) en 1:16 op Michael Boros (CEZ Cyklo Team Tabor).

Titelverdediger Michal Bina gaf op. Zevenvoudig winnaar Zdenek Stybar gaf forfait wegens zijn schouderblessure. Om dezelfde reden ontbreekt hij als titelverdediger ook op het WK eind deze maand in Tabor.

Uitslag:

1. Adam Toupalik (BKCP-Powerplus) de 20 km in 1:03:30 (gem. 18,9 km/u)

2. Vojtech Nipl (Puskinak.cz) op 0:50

3. Michael Boros (CEZ Cyklo Team Tabor) 1:16